Avui parlem d’un d’aquests temes que poden marcar una diferència total en l’evolució del teu negoci: com definir els objectius trimestrals.

Si tens un negoci, és molt fàcil deixar-te portar pel dia a dia. Tenim tantes tasques urgents per fer, que ens oblidem del més important: fer créixer el negoci. Però si realment vols gaudir del teu negoci, et recomano que cada tres mesos facis una parada tècnica per veure d’on vens i decidir cap a on et vols dirigir en els pròxims mesos.

Tot i això, hi ha molta controvèrsia amb això dels objectius. Algunes persones prefereixen fluir setmana a setmana, sense saber gairebé on van… I altres se centren tant en la planificació, que mai passen a l’acció.

Si vols viure bé del teu negoci, ha arribat el moment de reenfocar com planteges els teus objectius trimestrals. Avui et vull ensenyar pas a pas com pots planificar els teus objectius per assegurar-te que els podràs complir, sense deixar-t’hi la pell. Ja saps què diuen, qui dia passa, any empeny. Doncs fem que valgui la pena!

Pas 1: rescata els teus objectius anuals

Per anar bé, abans d’establir els objectius trimestrals hauries de tenir clars quins són els principals objectius que vols aconseguir al llarg de tot un any. Per exemple, potser aquest any has decidit que vols digitalitzar el teu negoci, treure un nou servei o assolir X seguidors a les xarxes socials. En resum, són grans objectius que ara mateix veus com a impossibles, però que amb paciència i constància podràs aconseguir.

Si encara no has definit aquests objectius, pots fer l’exercici pensant en la teva visió: com t’agradaria que et coneguessin d’aquí a cinc anys? Per exemple, potser t’agradaria explorar més la part formativa dels teus serveis o crear un gran equip que treballi en el teu negoci. 
Tot això ho hauries de tenir en compte a l’hora de definir els objectius trimestrals, perquè cada petita acció que facis avui, t’acostarà a aquest demà en el que ara somies.

Pas 2: escull i prioritza els objectius que t’agradaria aconseguir

Un cop tinguis sobre la taula aquests grans objectius, toca triar per on començaràs. No oblidis que el teu temps és limitat. Per moltes idees o presses que tinguis, el més recomanable és construir a poc a poc el futur que vols. Si no, corres el perill de voler abarcar massa i acabar-te frustrant!

Així doncs, escull entre un i tres objectius que creus que pots aconseguir en els pròxims tres mesos. Si són massa ambiciosos, com per exemple “digitalitzar el teu negoci”, comença a desgranar-los. Per exemple, aquest objectiu es pot dividir en:

  • Començar a tenir presència a les xarxes socials.
  • Delegar la meva pàgina web.
  • Activar la newsletter.
  • Oferir serveis a través d’Internet.

Tot i això, cadascú d’aquests subobjectius continuen sent molt ambiciosos. Escull només un i guarda els altres per rescatar-los més endavant. I en el cas que ja tinguis un equip, no t’oblidis de comunicar-ho. D’aquesta manera, tots anireu a l’una i serà més fàcil que s’impliquin per aconseguir-lo!

Pas 3: posa’ls a l’agenda

Posem pel cas que aquest trimestre ens centrem en “oferir serveis a través d’Internet”, perquè ara mateix la teva prioritat és aconseguir vendes. Ara que ja tens clar quin serà el teu focus en aquest trimestre, cal posar-ho al calendari. Però… Potser ja t’hauràs adonat que el teu objectiu continua sent molt gran.

Només et posaràs en acció quan el teu objectiu el puguis fer en un dia



Per tant, si no saps per on començar, et tocarà pensar com el pots organitzar en trossets encara més petits, dividir-ho en tasques que puguis fer en un dia. Per exemple, en el cas d’oferir serveis a través d’Internet, pots dividir-ho així:

Definir què inclourà el servei.
Definir com ho vendré.
Buscar un servei de passarel·la de pagament.
Escollir quina plataforma utilitzaré per oferir-lo.
Crear un contingut extra per fer-lo més atractiu…

El més important, al cap i a la fi, és que cada dia o cada setmana puguis centrar-te a completar una petita part d’aquest gran objectiu. Així el completaràs sense adonar-te’n!

Els teus somnis, cada cop més a prop

Si tens un negoci propi, és molt normal que et deixis emportar per les tasques del dia a dia. Però no t’oblidis del teu gran avantatge: decidir què vols fer i cap a on et vols dirigir!

Si no saps per on començar perquè les teves metes són massa ambicioses, recorda que la clau per passar a l’acció és dividir-les. I si només de pensar en objectius ja et bloqueges, pensa on t’agradaria ser d’aquí a cinc anys i comença a moure’t cap aquesta direcció. Decidir com vols viure el teu negoci està a les teves mans!

No oblidis que sobreestimem el que podem fer en unes poques setmanes i subestimem el que podem fer en un any

Ara sí, ha arribat el moment de passar a l’acció!

Vols que t’acompanyi per definir els teus objectius? Si tens dubtes sobre com portar el teu negoci cap allà on vols, reserva una cita amb mi i amb el teu negoci per posar ordre i traçar un pla d’acció.

Si t'ha agradat aquest post segurament gaudiràs llegint també...